VNB'ers in Panama en onze toekomstige samenwerking

De KRO heeft een geweldig artikel geschreven over de enthousiasme van de VNB'ers in Panama.
Ze waren daar aanwezig voor de voorbereidingen van de Wereldjongerendagen die in januari 2019 gehouden gaan worden in Panama.

Mede daarom heeft de VNB ook contact met ons gezocht om te kijken of het mogelijk is om projecten van ons in het traject van de Wereldjongerendagen mee te nemen in samenwerking met pater Roberto.

"Geachte heer Jansen,
Zoals wellicht bekend zullen de volgende Wereldjongerendagen in Panama worden georganiseerd in januari 2019. 
VNB is een katholieke touroperator (non profit) en samen met de Nederlandse bisschoppenconferentie organiseren wij de reizen voor de jongeren naar de Wereldjongerendagen; we hopen tussen de 300 en 600 jongeren te kunnen faciliteren. 
Graag komen wij in contact met uw stichting om te kijken of we mogelijk een project van uw stichting kunnen betrekken in de voorbereidingen op de dagen in Panama city. Van 1 maart t/m 5 maart breng ik met een collega een verkenningsbezoek aan het land. 
Met hartelijke groet, 
Jos van Bussel
Manager externe relaties"

Omdat Jos van Bussel van 1 t/m 5 maart in Panama was om de organisatie voor te bereiden, hebben wij de afspraak gemaakt om op onze laatste dag in Panama elkaar te ontmoeten in ons hotel in Panama City. In ons overleg dat ongeveer anderhalf uur in beslag nam, hadden wij alles geregeld zoals een ontmoeting met alle bischoppen en een bezoek aan door ons gesponsorde projecten bij pater Roberto. Tijdens dat overleg was Mgr. Dimas via de telefoon ook aanwezig en wenste hij de Hollandse organisatoren een hartelijk welkom en veel succes met hun Wereldjongerendagen in Panama. 
Jos van Bussel was zeer onder de indruk van de hartelijke ontvangst, en van de simpele manier waarop Mgr. Dimas was te benaderen. Nog meer raakten zij onder de indruk toen Mgr. Dimas nog even terug belde om ons (Wil en Wim Janssen) te bedanken voor ons bezoek en om ons een goede reis terug te wensen.


Mocht dit uw interesse getrokken hebben over de Wereldjongerendagen in Januari 2019 te Panama, kunt u het hele item van de KRO HIER lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten